Z deníku kavárenské povalečky 08/16

19:24 Kristý 4 Comments

Můj kavárenský srpen byl opět ve znamení skvělé kávy a návštěv (ve většině případů) kvalitních kaváren. A hlavně! Konečně jsem si dala filtrovanou kávu! A rovnou tu nejlepší - Geishu v japonské Momoichi. A dokonce dvakrát.

Kavárna Místo

Není úplně od věci, když si něco naplánujete, podívat se, od kolika mají otevřeno. Kupříkladu vyhlášená zmrzlinárna Créme de la Créme. Být tam dvě hodiny před otevíračkou může možná zajistit nejlepší místo ve frontě na supr zmrzlinu, ale tuhle zábavu jsme vynechaly. Pokračovaly jsme tedy dál k Betlémskému náměstí, že si dáme kafe v Original Coffee. Rekonstrukce. Okej. Neplánovaně jsme skončily v Super Tramp Coffee, což byla nakonec ta nejlepší volba. Kdo tam byl, určitě chápe. O téhle kavárně se nezmiňuji poprvé. Tohle místo mě prostě strašně baví. Tak snad se tam bude moci sedět venku co nejdéle to půjde!
Holešovice nejsou oblast, kde bych se běžně pohybovala, takže když už tam jedu, většinou speciálně kvůli nějakému podniku. Od své první návštěvy Barry Higgels Coffeehouse jsem se tu neobjevila, takže bylo potřeba to napravit. Good choice!
Kavárna Místo je absolutní jistotou v pražské Bubenči. Baví mě jejich kafe, jejich affogato, jejich schody, jejich krabice s hračkama pro děti, jejich chia puding a banana bread. :)
Protože léto je samozřejmě ve znamení zahrádek, po roce jsem se také vydala do cukrárny Alchymista, která má zahrádku doslova magickou. Kafe si tu praží sami, ale musím se přiznat, že cappuccino mě zas tolik neoslovilo. Možná bude lepší vyzkoušet nějaký z alternativních způsobu přípravy kávy. Nicméně zahrádka je tak krásná, že se vám odsud nebude chtít jít pryč.
O krásné zahrádce se také ví u kavárny Cathedral Café. Sice tu mají na mlýnku Doubleshot, což je samosebou kvalitní značka kávy, nicméně jí tu neumějí absolutně připravit. Takže sem možná na něco na zub a limonádu, kávu si nedávejte. My si šly spravit chuť do nedalekého Onesip Coffee. Nově tu mají na mlýnku (i k prodeji) zrnka z britské pražírny Round Hill Roastery, která vás pohladí na jazyku!

Srpnový coffee day jsme začaly v oblíbené kavárně Můj šálek kávy, která je až tak oblíbená, že je to možná na škodu. Fronta lidí netrpělivě přešlapující u vchodu (přičemž někteří sveřepně hypnotizují očima sedící hosty) vlastně moc dobře nepůsobí. Nepotřebuji sedět nad vodou v kavárně další tři hodiny, ale stačí, že máte kafe na dně, a už abyste ideálně odešli a uvolnili místo dalším. Kafe skvělé, samozřejmě. Pohankový lívanec byl (za tu cenu) bohužel dost průměrný - nic, kvůli čemu bych se musela vracet. Naše kroky dál vedly do Café Neustadt, čistě hipster kavárně s barevnými stolky a pastelově barevnými hrníčky. Fotogenický jak blázen, tak určitě! :)
Oběd a závěrečnou kávu jsme si daly ve stylovém Café Lounge, sesterském podniku naší milované EMA espresso bar. A opět se potvrdilo, že když dva dělají totéž, výsledek prostě není stejný. V Neustadt i Lounge mají na mlýnku the Barn, ovšem právě macchiatto z Café Lounge bylo naprosto dokonalé.
Když se budete pohybovat v blízkosti náměstí Jiřího z Poděbrad, tak samozřejmě rozhodně nevynechejte návštěvu nedalekého coffee room v Korunní ulici, ale také si jděte koupit čerstvé pečivo do Antonínova pekařství. A navíc mě tu potěšili buchtou "peřina", který mám spojený s dětstvím a zároveň tím nejlepším koláčem, který dělala moje babička. :)
Zcela neplánovaně se mi také podařilo navštívit vinohradské Mezi zrnky, které pár dní na to prostor kavárny rekonstruovalo a ze zrnek se staly srnky! :) A co vy a vaše oblíbená letní kavárna? :)

Barry Higgels Coffeehouse
Snídaně v Barry Higgels Coffeehouse
Interiér Barry Higgels Coffeehouse
Říká se jí královna káv - Geisha :)
Momoichi
Super Tramp Coffee
Super Tramp Coffee
Coffee room nikdy nezklame
Kavárna Místo
Affogato v kavárně Místo
a zase... :))
Kavárna Alchymista
Kavárna Alchymista
Cathedral Café
Cappuccino v Cathedral Café. To nechceš.
Zahrádka Cathedral Café
Café Neustadt
Antonínovo pekařství
Snídaně v Můj šálek kávy
Mezi zrnky (dnes Mezi srnky)
Skvělá káva ve Onesip Coffee
Momoichi - když nevíš, co si vybrat, dej si všechno! :))

4 komentáře:

  1. wow, super článek! Ta kávárna Mezi Srnky se mi moc líbí! tyhle chvilky u kávy a dortíku jsou pro mě tak relaxační! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Souhlasím, také to tak mám. Nebo alespoň většinou. :))

      Vymazat
  2. Všechny ty místa vypadaj opravdu úchvatně. Super článek! :)

    OdpovědětVymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️