Na kafe do Drážďan

12:11 Kristý 0 Comments

Když se začal rýsovat jednodenní výlet do Drážďan, to by nebylo, abych to nespojila s dobrou kávou. Drážďany mají tu výhodu, že z Prahy jste tam za hodinku a půl, což je fakt paráda. Člověk má pocit, že vyjel za hranice a přitom cesta nezabere půl dne. Největším lákadlem v tomhle městě jsou nákupy a nám nejbližší Primark. Nebudu popírat, že jsem se tam taky chtěla podívat. Ale vzhledem k tomu, že mám v plánu svou skříň spíše trochu provzdušnit, než ji nesmyslně naplňovat, utrácet nebylo zas až tak na pořadu dne. Takže plán byl jasný - malej nákup, procházka a rozhodně dobrý KAFE!

Dobrý kafe jsem nehledala jenom v Drážďanech. Uplně milou a příjemnou kavárničku s výběrovou kávou jsme totiž našli i cestou v Ústí nad Labem. Takže až se vám podaří se ocitnout právě v Ústí, určitě nevynechejte Coffee´up. Čeká tu na vás Doubleshot nebo Five Elephant na mlýnku, pár dobrot k zakousnutí a velice milá obsluha! :)

Do cíle už to byla jen půlhodinka, cesta odsejpala bez nejmenších problémů a za chvíli už jsme byli na místě. Primark jsem prolítla docela rychle (odnesla jsem si pro sebe jen dvě šály) a kvapem jsme zmizeli z přeplněného obchoďáku (upřímně, neumím si tu představit ten vánoční masakr!). Slunce se sice skrze nedobytné mraky neprotlačilo, nicméně nepršelo a to je hlavní. Pěknou procházkou přes Labe a třídou Haupstrasse jsme se dostali na Alberplatz a odtud už jen coby kamenem dohodil do kavárny Oswaldz. Na mlýnku zde mají kávu z nedaleké pražírny Phoenix Coffee Roasters (zajděte i tam, nám to bohužel časově nevycházelo) a skvělé zákusky. Milá obsluha vykompenzovala i línou wifi a trochu chaoticky neuspořádané židle u stolků. Nicméně pokud si chcete dát dobrou kávu v Drážďanech, budete si chtít odpočinout od davu turistů na Prager Strasse, jděte právě sem. :)


















































0 komentářů:

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️