Kofárna Café: Za kávou na pražský Újezd

9:54 Kristý 2 Comments

Jak jsem psala v minulém příspěvku, to, že někde vám připraví výběrovou kávu ještě nutně nemusí znamenat úspěch, totéž platí o pražírnách. To, že má kavárna vlastní pražírnu je skvělé teprve tehdy, že ji umí dobře upražit. Což naštěstí v Kofárně na pražském Újezdě umí!


Začněte u Strahovského kláštera, projděte se po zahradách u Petřínské rozhledny, sjeďte lanovkou dolu na Újezd a pak si odpočiňte u šálku skvělé kávy, zákusku nebo sendviče. Nebudete litovat. V Kofárně vám na stylovém kávovaru La Marzocco GB5 připraví klasické mléčné kávové nápoje, také si můžete nechat připravit kávu filtrovanou - chemex, aeropress nebo V60. Když je zrovna venku na padnutí a vy sice máte chuť na kávu, ale vůbec ne horkou, samosebou tu jsou na tento případ připraveni. Dejte si espresso tonic, iced latte nebo mé oblíbené affogato (kopeček zmrzliny přelitý espressem). Sice tu nemají kuchyň, takže žádné velké gastrozážitky nečekejte, nicméně nabídka občerstvení je víc, než uspokojivá. Křupavé croissanty, dokonalý malinový mascarpone dort a jiné koláče, sendviče, výborné bircher müsli, vejce do skla, hummus nebo polévka. Tím vším můžete bez obav zahnat chutě a hlad. K snídani určitě zkuste kombinaci müsli s jogurtem, do kterého si můžete nalít espresso! ;) 
Kavárna má několik od sebe oddělených místností, takže je na vás, jestli se vám bude líbit prosvětlená část s minigaučíky hned u vstupu, sezení u okna či u pultíku pod ohromným plakátem s kávovou mapou, nebo na designových židlích či křesílkách v další místnosti. Prolistovat si tu můžete knihy o kávě nebo z různých uměleckých oblastí, které jsou zde na policích volně k dispozici. Líbí se mi také, že si v jedné z místností můžete prohlédnout, jak vypadá různě upražená káva (s poznámkou jak praží kávu právě zde), jak vypadá káva zelená či ukázka vadných kávových zrnek, které se musí před pražením odstranit.
Ať už si budete brát kávu s sebou, potkáte se tu s přáteli nebo si sem půjdete přečíst knihu, věřím, že budete spokojeni. :)



Různě upražená káva



Sedět můžete i venku

Jogurt s espressem? Why not!







Máte chuť na sladké a kávu zároveň? Zkuste affogato!















Kofárna Café   
Zborovská 60  
Praha 5  
po-čt  7:30 - 18:30
pá      7:30 - 19:30
so-ne  9:00 - 19:30

2 komentáře:

  1. Nedá mi to a musím zanechat komentář.. Hledala jsem na netu info o Kavárně, co hledá jméno a nějakou náhodou mě to zaválo k tobě na blog... No a skončilo to tak, že jsem strávila dvě hodiny četbou tvých článků z různých kategorií - za srdce mě ovšem chytly články z rubriky mateřství - přiznávám, že u článku o porodu i slza ukápla - tedy dvě slzy - jednou smíchy a jednou dojetím (no jo, zatím se na tuhle část života jen teoreticky připravuji a už teď jsem si slíbila, že mykat prostě nebudu:)). Takže přeji, ať se daří celé rodině a mileráda sem zase někdy zavítám! Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za tenhle krásný komentář, udělal mi velkou radost.:) Jsem ráda, že se blog líbí! Též přeji krásný den a ještě jednou moc děkuji! Kristýna

      Vymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️