Z deníku kavárenské povalečky 06/16

15:49 Kristý 5 Comments

Nechápu, jak je možný, že už je tady zase novej měsíc... Samosebou, červen byl taky značně bohatej na návštěvy kaváren a to nejen v Praze, ale i Berlíně. Oujé, jupíjé, ano, konečně jsem zavítala do Berlína, multikulturní metropole s bohatym výběrem božích kaváren. Ale o Berlíně to dneska nebude, určitě hodlám napsat samostatnej článek. Už jsem ho chtěla mít napsaný dávno, jenže můj starý ntb prostě odešel a už se nechtěl nahodit. Takže vznikl takový meziprostor mezi tím starým a novým. No ale to už je věc vyřízená a vraťme se ke kavárnám.


Strašně dlouho jsem nebyla v letenské Letce, ačkoliv to tam mám tolik ráda. Nastal čas to okamžitě změnit - na stole voněly pivoňky, na mlýnku voněla káva od Five Elephant, skrze okna prosvítaly sluneční paprsky... Jo, tady je to pořád strašně pěkný. Když je hezký počasí, je jasný, že padne výběr na nějakou kavárnu se supr zahrádkou. Zvlášť, když musím s sebou tahat děti (Cipíse obzvlášť). A v tom musím nejvíc zatleskat smíchovské Kavárně co hledá jméno, která je absolutně připravená pro nás kafechtivé matky (takže jsem jí dala taky několikrát!). Za ten playland s houpačkama, pískem a tisíci odrážedlama, bagrama, autama a bůh ví co ještě si zasloužej velkej dík a velkej palec nahoru! Skvělá je taky schovaná zahrádka v Super Tramp Coffee, kde sice není vyžití pro děti, ale tohle místo je tak nějak nabití pozitivní energií, že sem chcete znova a znova.

Párkrát jsem také navštívila dejvický Kafemat, který mám hrozně ráda (i když poslední dobou se slečna baristka příliš neusmívá). Muže jsem vzala do Tricafé, aby se připravil na Berlín, když tu mají na mlýnku Bonanzu, ale zrovna měli Coffe Source. Což ale samozřejmě vůbec nevadilo.
Jednou jsem měla také v plánu jít po sto padesáti letech do karlínského Můj šálek kávy (na zahrádku), ale nějak jsme si zapomněly s kamarádkou objednat pěkné počasí. A uvnitř samozřejmě plno k prasknutí. Přesunuly jsme se tedy na snídani a na kafe do nedaleké Esky, kde trochu bojovali s jinou značkou mléka (takže ten flat byl trochu kostrbatej), ale i tak má tenhle podnik prostě svou úroveň.

Poprvé jsem se podívala do Phill´s Corner, kde jsem tedy nechutnala kávu, ale za to jsem si tam dala boží sendvič s avokádem, koriandrem a vejcem... K tomu se hodí můj oblíbenej hashtag #tochceš.
Prolistovala jsem si Knihu kaváren a přemluvila kamarádku, abychom šly na snídani do kavárny Monolok. Bohužel to bylo poměrně velké zklamání (což už jsem psala na svém instagramu). Kafe bylo sice dobré, ale to už dneska prostě nestačí.

V červnu se za Vinohradským divadlem otevřela japonská kavárna Momoichi a strašně se těším, až ji vyzkouším, zvlášť poté, co o ní všichni básní (že bych konečně dala ten filtr, když vidím ty Steampunky??). Tedy, já už se tam i vydala, jenže mě nenapadlo (a ani jsem se na to nepodívala předem samozřejmě), že by mohli otevírat až v 11h... Kamarádka mi doporučila nedalekou Kaabu, kterou jsme v tu chvíli zvolily jako alternativu. Kafe tu není nic, o čem by se vám po nocích zdálo, ale nabízejí tu supr snídaně za normálni ceny. A retro design je tu taky poměrně povedenej. :)
Tak, a příště už bude konečně report z Berlína! :)

Super Tramp Coffee

  
Boží sendvič v Phills Corner



Phill´s Corner



Kafemat



Phill´s Corner má super design!



Snídaně v Esce



Tricafé



Kavárna co hledá jméno



Snídaně v Monoloku není nic, po čem byste zatoužili každej den...



Hlavní je mít spoustu věrnostních kartiček :))



Letka



Kavárna co hledá jméno



Na zahrádce v Super Tramp Coffee



Kavárna co hledá jméno



Letka



Kaaba



Zkusili jste už espresso s tonicem? #tryit






5 komentářů:

  1. skvělý článek :) Jo, Phills Corner je super, ale já mám raději jeho starší pobočku TWENTY7, byla jsi? :) Na článek z Berlína se těším, toto léto už tam jedu potřetí na kavárenský výlet :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tam jsem taky byla! Oba podniky jsem zatím navštívila jen jednou (Holešovice jsou trochu mimo mou oblast), takže se nemůžu rozhodnout, co se mi líbilo víc, každá má svoje. :) Jéééj, tak to ti strašně závidím. V Berlíně se mi moc líbilo! A vím, že na kafe tam musim rozhodně znova, takže tomu rozumím! :))

      Vymazat
  2. Krásné fotografie. Na Kavarnu, co hledá jméno jsem slyšela samé pozitivní reakce, ale sama jsem tam ještě nebyla :)
    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Tak to doporučuju napravit, věřím, že nebudeš zklamaná. :)

      Vymazat
  3. epresso s tonikem jsem zkusila nedávno, ale nijak mne to neuchvátilo. káva je káva . osvěžení to však bylo .

    OdpovědětVymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️