Duben - v kavárně budem aneb Z deníku kavárenské povalečky

16:51 Kristý 4 Comments

Duben, co se počasí týče, stál pěkně za prd. A tak jsem to pojala opět hodně kavárensky, protože u horkého (a zároveň dobrého) kafe bylo prostě nejlíp. Jak jste si jistě na mém blogu mohli všimnout, během dubna se otevíralo hned několik nových podniků, kdy jednoznačně zvítězila Kavárna co hledá jméno. Zahanbit se nenechaly ani ty ostatní, zejména Onesip Coffee si mě též získalo. Ale protože je těch možností v Praze nepřeberné množství, samosebou jsem kávičkovala i jinde. Třeba taková parádní snídaně v maličkém Coffee room na Vinohradech. O tom toastu s avokádem se mi zdá dodnes a těším se, až si ho zase někdy dám!
Pak jsem si zopakovala takové ty klasiky, které nezklamou - Místo nebo Kavárna Nový Svět (i když obsluha se na mě moc netvářila), a konečně jsem vyzkoušela i vinohradské Mezi zrnky.

Coffee room.




Tady se avokádem nešetří! To chceš!



Nevim proč, ale flat white mi víc "chutná" ze skleničky... :) /the Kavárna



Barry Higgel´s Coffeehouse - Flat white a přečtený jeden odstavec v Respektu; no a ty dřevěný podtácky! :)

Místo



Onesip Coffee

Pohodová Kavárna Nový svět



Snídaně v kavárně Mezi zrnky





Ema espresso bar
Moje srdeční záležitost. A zrovna v dubnu jsem návštěvami rozhodně nešetřila.

S mým kavárenským parťákem :))




V Emě to žije



Flat a další dva odstavce jednoho článku v Respektu (to jako kdyby to vypadalo bůh ví, jak si čtu - s dětma v kavárně :D )



Užívání si sluníčka před Emou / Čerstvé květiny jsou samozřejmostí



Ehm...Ne, ty zákusky nejsou moje!



Kávový klub na farmářských trzích
Chodíte-li na farmářky na Kulaťák, určitě jste si všimli několika stánků, kde nabízí kávu. Většinou ale trhy projdu rychlým tempem a bez zbytečných ofuků koupím co potřebuji a mizím! Prodírat se totiž davem lidí s kočárkem a do toho nakupovat potraviny není zrovna něco, co bych si užívala. Tentokrát jsem se tam ale ocitla sama a mohla jsem se konečně trochu víc zdržet. To by nebylo, abych si nedala kafe. Volba byla jasná. Kávový klub. A nezklamalo! :) No a ty kelímky? :))











Vždycky nejde jenom o kafe...
S dortíkychtivými kamarádkami jsme se šly podívat do cukrárny Ivety Fabešové na Vinohradech, do IF Café (pobočka v Belgické). Dortíky byly fantastické, navíc jsme po zavíračce dostaly každá dva jako výslužku na cestu, což mi udělalo velkou radost. Kafe bohužel průměrné, dortíky to ale vyváží. :))
Podruhé jsem taky navštívila Home Kitchen, tentokrát pobočku v Kozí ulici. Opět jsem ale nezkusila kávu, ovšem ten banánový koláč!! Famózní! :)
A konečně, po strašně dlouhé době, co jsem tento podnik měla na seznamu, jsem vyzkoušela holešovické bistro Twenty7. A moc se mi tam líbilo, skvělý design, milá obsluha, dobré jídlo

IF Café





Home Kitchen





Twenty7



Liberecká Mikyna 
Kniha kaváren mě v dubnu zavedla do liberecké kavárny Mikyna, kterou jsme navštívili v rámci rodinného výletu (takže podle toho to taky vypadalo.. :)) ). Každopádně pokud se objevíte v Liberci, tenhle podnik rozhodně stojí za vyzkoušení. Kafe super, ale hlavně naprosto skvělé jídlo! 



Jaká je vaše oblíbená pražská, ale i mimopražská kavárna? :) A jak tak sleduji ty fotky, přestávám si dávat zákusky ke kávě! #budeztebeve:))



4 komentáře:

  1. To je tak krásnej přehled kaváren, že bych nejradši okamžitě vyjela a všechny vyzkoušela :-) Naštěstí Mikynu mám 15 minut od domu :-D A ten makadamiovej dort je neskutečně dobrej! Kdybych mohla, chodím na něj každej den. Dvakrát! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až budeš moct, doporučuji všechny vyzkoušet! :)) Yay, Mikyna byla skvělá, moc se mi tam líbilo. Joo, já dost zaváhala, když jsem si dala ten čokoládový... :D Byl také výborný, ale ten makadamiovej jsem muži hodně záviděla. :D

      Vymazat
  2. Místo a Ema! Ty mám moc ráda ♥

    OdpovědětVymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️