Tam, kde byste to nečekali: Light Roast Coffee a Kafe Pragovka

8:05 Kristý 1 Comments

Kavárny, které jsou v Praze na hlavní třídách, u oblíbených náměstí, na rušných ulicích a čtvrtích jsou většinou známé a taky často plné. Ale co takhle Vysočany, konkrétně průmyslová Kolbenova? Nebo nová bytová zástavba v Libni? Víte, že i tam se dají najít skvělé kavárenské poklady?



LIGHT ROAST COFFEE
O téhle kavárně vím už od jejího samotného vzniku (někdy v září 2017), a od té doby jsem ji měla na seznamu "must visit". Nechápu, proč mi to trvalo tak dlouho. Tahle kavárna totiž za návštěvu, a ne jen jednu, rozhodně stojí. Palmovka a její přilehlé okolí není uplně nejkrásnějším místem v Praze, nebudeme si nic nalhávat. Ale právě proto je potřeba tyto čtvrti zvelebovat a dělat je lepšími. Ještě nedávno byste tu o dobré kafe sotva zavadili, dneska už se tu pyšní tři kavárny s výběrovou kávou - Alf&Bet, VisitInn a právě Light Roast Coffee, která se schovává v nové zástavbě bytových domů na břehu Vltavy. Pro Light Roast praží kávu Coffeesource a na batch brew, které dostanete do stylového plecháčku, je to jedna velká paráda. O hladu vás tu také samozřejmě nenechají, k jídlu si můžete dát něco ze slané nebo sladké nabídky - sendviče, chleby s pomazánkami, koláče, jogurty, atd. atd. :) V létě vás tu bude čekat zahrádka s výhledem na Vltavu, už se na to vážně těším.
Smrčkova 4
Praha 8
PO-PÁ 7:30 - 17:00
facebook
instagram









KAFEPRAGOVKA
Udělat si romantickou procházku kolem tovární části v ulici Kolbenova napadne jen málokoho. Ani tady to není nikterak krásná oblast, přesto tu můžete narazit na další kavárenský šperk. Je ale trochu schovaný, pokud nevíte, že se v areálu Pragovky nachází, lehce jej minete. Nebojte se tedy projít branou do areálu tohoto multikulturního industriálního centra a pokračujte rovnou za nosem. Celý prostor je poměrně velký a světlý. Spojujícím prkvem je zde dřevo, kov a tyrkysová barva. Na mlýnku se tu melou zrnka od libereckých Nordbeans a kávu dostanete jak na espressu, tak i v alternativách. K jídlu si dejte polévku nebo něco malého na zub. Věřím, že i večerní atmosféra tu musí být skvělá, kromě kávy je v nabídce i několik drinků, pivo a víno. Mimochodem, v Pragovce se bude o víkendu 7. a 8. dubna konat Barista roku, tak přijďte! :)
Kolbenova 923/34a
Praha 9
po - pá 10:00 - 20:00
so - ne 14:00 - 20:00
facebook
instagram











1 komentář:

  1. Ani v jedné jsem zatím nebyla :), ale obě mají překrásný interiér :). Mě se nejvíce líbí zatím, kde jsem byla tak interiér v Cafe Cafe :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️