Knihozem je říše dětských příběhů

8:00 Kristý 1 Comments

Milujeme knihy. Pro obecný rozvoj považuji čtení dětem za jednu z nejdůležitější činností, kterou se snažíme každý večer dodržovat. V dnešní době můžete na knižním trhu najít nespočet titulů pro dětské čtenáře a určitě není jednoduché se v tomto množství orientovat. A proto je tu Knihozem, jejíž cílem je usnadnit výběr dětských knih. Nabídne vám ty nejkrásnější dětské knihy určené dětem od 3 do 15 let, pro kluky i holky.



Tento pestrý výběr přistane už ve čtvrtek 24.5. do knihkupectví po celé České republice. Najdete zde knihy z pěti nakladatelství, od oblíbených autorů jako J. K. Rowlingová, Jo Nesbo, Neil Gaiman nebo Ivana Peroutková. K tomu překrásné ilustrace a vy najednou nevíte, co si vybrat dřív. Naše volba padla na knihy, které si děti užijí, které budeme moci číst před spaním, ze kterých se něco dozví, které si budeme moci prohlížet jak společně, tak i oni samotní, a v neposlední řadě budou samozřejmě vhodné vzhledem k jejich věku (skoro 3 a skoro 5).

Naší nejoblíbenější prohlížecí knížkou je tak Gerda, příběh osamělé velryby, která pluje oceánem a potkává tak nové přátele. Ilustrace pochází z dílny slovenského ilustrátora Adriána Macho a jsou jedním slovem boží! V tomto případě totiž ilustrace naprosto předčila text samotný. Tedy já osobně jsem z téhle knížky uplně vedle. :) Mimochodem - Adrián Macho vytváří ilustrace pro kávový magazín Standart! :)

Další knížkou, kterou jsme si vybrali, je Kostík. Je to trochu smutná a osmělá kostřička, jednou potká stejně smutnou a osamělou holčičku, jako je on sám. Stanou se přáteli, prolínají se zde světy živých a mrtvých. Společně dětem ukážou, že oba světy jsou svým způsoběm krásné, potřebné a vůbec ne děsivé. Příběh není dlouhý a je to krásná jednohubka na večerní čtení. :)

Ještě jsem vybrala knížku Zvířecí architekti s tím, že ji schovám "na pak". Že na ní ještě děti budou malé. Ale jejich zvídavost nezná mezí a už společně listujeme a objevujeme, jak bydlí různá zvířátka, jaké si staví hnízdečka a domečky, a v čem vlastně mohli inspirovat nás lidi ke stavění různých příbytků.

Jak jsem již psala, knížky dorazí do knihkupectví ve čtvrtek 24.5., ale vy si je již můžete objednat na stránkách Albatros Media a když zadáte kód KNIHOZEM, poštovné budete mít zdarma (kód platí do 28.6.).
Pokud si přeci jen přijdete pro nějakou z 12 knih do knihkupectví osobně, obdržíte k nákupu dvě pohlednice. Každá obsahuje kód, se kterým se můžete zaregistrovat do soutěže na stránkách KNIHOZEMĚ (najdete zde i pravidla soutěže). Každý den vyhrává stý zaregistrovaný kód zásilku dětských knih z Knihozemě, která vám bude doručena vždy jednou ročně po dobu 5 let (soutěž trvá od 24.5. - 30.6.2018).

Přeji krásné čtení! :)

Už jen krabice, ve které zásilka dorazí je nádherná.











1 komentář:

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️