Z deníku kavárenské povalečky 09/16

8:30 Kristý 2 Comments

Září bylo nádherné. Plné sluníčka a tepla, dokonalý přesun z léta do podzimu. Takže to chtělo si ještě co nejvíc užít zahrádek, šatů, sukní, prostě se s létem loučit jenom pozvolna. Hlavně v Kavárně co hledá jméno... jejich zahrádka je prostě nedocenitelná a miluju jí. Poprvé v životě jsem také absolvovala cupping (pod taktovkou liberecké pražírny Nordbeans), což byla pro mě zase nová a zajímavá zkušenost... 
Jestli vás o víkendu honí mlsná a nechce se vám vařit, doporučuji brunch v Bistro 8. Servírováním mi trochu připomíná berlínský Roamers a musím říct, že mě tenhle "bordel" na tácu hrozně baví... :) Navíc to bylo strašně dobrý! :) Nezklamaly ani návštěvy oblíbené Letky, EMA espresso bar, I Need Coffee, dejvického Kafematu (včetně jednoho hodně povedeného espressa macchiatta :)) ) nebo několik káv vypitých v coffee room. Poprvé jsem zkusila Kavárnu Prádelnu nedaleko náměstí Jiřího z Poděbrad, kde mají skvělé domácí koláče. A rozhodně jimi nešetří, jenom se podívejte na tu porci! Také jsem dostala chuť na výbornou kávu z rukou baristů v Café Lounge a nebyla jsem zklamaná.
Určitě jste zaznamenali jednu kavárenskou změnu, tedy to, že se z vinohradského Mezi zrnky stalo Mezi srnky. Zároveň se trochu změnil koncept celé kavárny, takže si tu zřejmě budete připadat jak u někoho v kuchyni. A doporučuji jejich snídaně!! 
A co vy, v kterou pražskou kavárnu máte nejraději? :)

Ema espresso bar: "Potřebuješ to zamíchat, maminko?" :))
Brunch v Bistro 8. To chceš!
Nádherná Letka
Poslední zahrádkové rande v Kavárně co hledá jméno
Mezi srnky
Kafemat
coffee room.
Nordbeans cupping v Kavárně co hledá jméno
I Need Coffee
Mezi srnky
Kafemat - Tomu říkám latte art! :))
Cafe Lounge
coffee room.
Cafe Lounge
Srnky
Cafe Letka
Cafe Lounge
Kavárna co hledá jméno
coffee room.
Kavárna Prádelna
Kavárna Prádelna
Kafemat

2 komentáře:

  1. no, já jsem s tím latté artem taky občas na štíru...jsou dny, kdy vystřihnu fakt krásný a pravidelný obrázky a pak jsou dny, kdy mám přešlehaný mlíko a všechno to vypadá na jedno brdo...je to o tréninku, no...na druhou stranu latté art není všechno, mléčnej nápoj musí chutnat dobře jako celek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! Nemusím mít v šálku omalovánky, hlavně, aby jako celek chutnala skvěle! :)

      Vymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️