Brno Coffee Tour

10:19 Kristý 2 Comments

Nejenom Praha se pyšní širokým spektrem kvalitních kaváren. A protože mě baví poznávat nové kavárny, výlet do Brna byl jasný. Ubytování jsme si našli přes oblíbené airbnb a určitě mohu doporučit - bydlení v samotném centru města vám otevře dveře do všech dobrých kaváren. Jen vám držím vám palce, abyste nebyli součástí mejdanu do půl páté ráno jako my (okno uplně netěsnilo jak by mohlo). Brno je samozřejmě velké město, ale ty dobré, kvalitní kavárny jsou od sebe několik stovek metrů a pokud nikam nespěcháte, všechny lze pohodlně obejít pěšky.


Můj seznam byl samozřejmě dlouhý, ale i v mých reálných možnostech zatím nezvládám víc, jak tři kávy za sebou. Vyselektovala jsem jen ty, bez jejichž návštěvy prostě neodjedu a pak všechny další tak nějak po cestě. Když jsme se ubytovali, vyrazili jsme do Café Eleven. Malá, zvenku hodně nenápadná kavárnička, na filtru měli kávu od Doubleshot a na espressu z české pražírny Rebelbean. Za barem nás obsluhoval sympatický František, který tu dokonce i peče zákusky, a to musíte ochutnat! Zvlášť ten jablečný koláč s drobenkou!
Top sobotní kavárna pro mě byla jednoznačně Punkt. Designově ohromně sympatická, na mlýnku Doubleshot (mohli jste si vybrat ze dvou druhů na filtru i na espressu), milá obsluha, k jídlu jsem si dala hummus se zeleninou, kterého málo opravdu nebylo. Strávili jsme tady docela dlouhou dobu a Punkt je určitě jedna z kaváren, kam se budete chtít vracet.
Dále naše kroky směřovali do zcela nového coffee baru Mymika, který se nachází cestou zpět do centra na Lidické ulici. Po dvou filtrech už byl čas na nějaký ten nápoj s mlékem, flatwhite to jistil. Bohužel uplně nesplnil mé očekávání (mám raději, když ve flatu převažuje chuť espressa nad mlékem). Nicméně i Mymika rozhodně stojí za návštěvu, nejen, že samotný prostor, ačkoliv je malý, tak je velmi pěkný, tak i obsluha se snaží vám návštěvu co nejvíce zpříjemnit. :) Mimochodem, tady měli v nabídce kávu od Coffee Source.

V neděli byl plán jasný a stručný. Dopoledne začít ve vyhlášeném V melounovém cukru a na poledne pokračovat do Urban Hubu SKØG. V melounovém cukru se v neděli otevírá v deset hodin. Přišli jsme v 10:05 a ještě bylo zavřeno, venku ale postávali skupinky lidí čekající na svou dopolední kávu. Když se ani v půl jedenácté nic nedělo, přesunuli jsme se do blízké Cafe Momenta (kafe La Bohéme Café a Casino Moca), chvíli jsme tu poseděli a následně jsme opět zkusili Melounový cukr. Zavřeno a vedle dveří byla na stěně cedulka, že dnes otevírají ve 13:30. Důvod? Protože proto! wtf?! Nevim, jak moc je tahle kavárna vytížená, že si může dovolit napsat něco podobného, ale příště prosim vás raději nepište žádný důvod. Bude to lepší než tahle trapnost. Jdeme do SKØGu a tam jsem nadšená. Skvělý design, moc milá oblsuha, kafe dobrý (Rusty Nails Coffee Roasters), výborná levandulovo-borůvková limonáda a boží mascarpone koláč s malinami.
Nevzdala jsem to a ještě jsem muže ukecala, abychom přeci jen Melounový cukr navštívili (když už jsme tady). Prvotní zpruzení z přístupu této kavárny trochu spravila hrozně milá a ochotná slečna, která nás obsluhovala. Zbytek byl fajn, ale nic, kvůli čemu bych si sedla na zadek.
Tím naše víkendová brněnská coffee tour končila. Každopádně v Brně je ještě spoustu dobrých kaváren - Kafec, Gills Coffee, Café Atlas, Mitte, Fusion nebo třeba také vyhlášená Industra (která u nás též byla v plánu, ale bohužel během naší návštěvy byla zavřená). Takže určitě nebudete mít problém najít si zde právě tu svou kavárnu... Pro mě jsou jasnými vítězi Punkt a SKØG.

Výhled na Brno od Špilberku
Aha!
Cafe Eleven
Cafe Eleven
Cafe Eleven
Punkt.
Punkt.
Punkt.
Punkt.
centrum Brna
Coffee Bar Mymika
Mymika
Mymika
V Brně je všechno kousek :)
SKØG Urban Hub
SKØG Urban Hub
Za nás všechno v cajku!
Brno je pěkný, to se musí nechat!
V melounovém cukru


Jaké brněnské kavárny máte rádi vy? :)

2 komentáře:

  1. Brno je taky dlouho v mém hledáčku jako tip na výlet ;-) a dost kaváren z tvého článku je i na mém wishlistu - nejvíc mě láká právě SKØG a nově otevřená Mymika. Ale teda tolik kafí za víkend bych asi nedala :-) nicméně super článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Skog je hrozně fajn, a v Mymice je to velmi příjemné. Určitě se ti budou líbit oba podniky. :) Noo, taky to byla dlouhá cesta, abych mohla vypít tolik kávy za den. :)) Ještě jednou děkuji! :)

      Vymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️