Prague Coffee Festival 2016

13:11 Kristý 0 Comments

Kafe není nikdy dost a na Prague Coffee Festivalu to platí dvojnásob! Obrovské množství espresso barů a brew barů pod jednou střechou? Loni mi tahle akce utekla, letos jsem si ji ujít nenechala.


Festival pro všechny milovníky kvalitní kávy se tento rok konal v prostoru Kafkova domu, v každém patře jste si našli právě to, co jste hledali. Kavárny se střídaly jak na brew, tak espresso barech, takže jste mohli ochutnat kávy z rukou nejen mimopražských, ale i zahraničních baristů. A v tomhle případě rozhodně vyzdvihujeme do nebes litevské Rocket Bean Roastery! Nejlepší espresso macchiato co jsem pila!
V rámci festivalu jste se mohli přihlásit na několik z nabízených workshopů, takže po první vypité kávě jsme se přesunuly na workshop domácí přípravy kávy (aeropress, chemex a dripper). Také jsme se chvilku zdržely na přednášce Patrika Rolfa o pražení kávových zrnek, ale pak už nás zase táhla vůně kávy k nějakému z espresso barů. A protože ke kávě je občas fajn i něco zakousnout, zkusily jsme dýňový quiche a cheescake z plzeňské La Frenchie Café. Kromě jídla a pití se tu také prezentovaly autorské šperky návrhářky jménem "Kaa-wa", mohli jste okouknout profesionální kávovary La Marzocco (asi bych jeden nutně potřebovala domů...) nebo si zkusit navrhnout vlastní kelímek na kávu. 
Odpoledne jsme měly na programu diskuzi kaváren s tématem "Jak otevřít a přežít s kvalitní kavárnou v regionech", kde své zkušenosti publiku předávali majitelé kavárny Pikola ze Šumperku a Kafe jako lusk z Olomouce. 
Poslední bod programu, který nás ten den čekal (samozřejmě po závěrečném macchiatu), byla přednáška Gwilyma Daviese (majitel londýnské Prufrock Coffee) o tom, jak otevřít úspěšný kávový business. 
Festival milovníků kvalitní kávy a současné kávové kultury se chýlil ke konci a já už se nemůžu dočkat dalšího ročníku současně se spousty a spousty vypitých káv. Díky za takovou akci! :)

Pikola Šumperk na brew baru
Colt Brew
Tenhle modrej nutně potřebuju... :))
hand made by Kaa-wa
Workshop alternativních příprav kávy - aeropress
Kávovník
Nádherný! (by Kaa-wa)
Kafe všude! (by Kaa-wa)
Koupit si zrnka na domácí přípravu bylo naprostou samozřejmostí
Rocket Bean Roastery na espresso baru
Hmmm, Magic Pussy nebo Devil´s Brew? :))
Rocket Bean Roastery
La Marzocco
Česká značka šálků na kávu Goat Cup
Borůvky a čokoláda? To zní dobře! :)
Café Letka na espresso baru
Diskuze o tom jak otevřít a přežít s kvalitní kavárnou v regionech
Gwilym Davies a jeho přednáška o založení úspěšného kávového bussinesu
Ráj muffinů! (Muffin Concept)



0 komentářů:

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️