Knižní tipy pro malé průvodce Prahou

10:16 Kristý 0 Comments

Po delší době tu máme zase jeden příspěvek a tentokrát je... zase o knížkách pro děti! :) No, do budoucna se tu nejspíš bude vyskytovat víc knižních zmínek. Nelze se tomu vyhnout, když se z knihomola stane knihomol z povolání. :) Dneska bych vám ráda dala tipy na krásné dětské knížky o Praze.




Vybudovat lásku k městu, ve kterém žijeme můžeme rovnou od útlého dětství. Ideálně nenásilnou, přirozenou metodou prostřednictvím krásně ilustrovaných knih. Ty se věnují poznáváním Pražských památek, notoricky známých míst, ale i tajemných zákoutí. Takže z toho kouká pořádné dobrodružství, nudit se rozhodně nebudeme!


PRAHA – Velká knížka pro malé vypravěče
Obrazová publikace vhodná pro nejmenší. Kniha je zpracovaná pevnou vazbou včetně vnitřních stran, takže je ideální pro netrpělivé dětské prstíky. V Praze je živo a v této knížce tomu není jinak. Na každém místě – Malostranské náměstí, Karlův most, Stromovka a Staroměstském náměstí, je spousta lidí a úkolem dětí je hledat skupinky, dvojice, ale i jednotlivce, kteří jsou na úvodu knihy představeny. Spousta postaviček znamená taky spoustu příběhů – takže nakonec je to zábava nejen pro děti, ale i pro rodiče.
Libor Drobný, vydalo Presco Group, a. s. 




Áďa spadla do kanálu aneb Putování dávnou Prahou
Kniha o Praze s malou holčičkou Áďou není klasickým průvodcem historickými památkami, ale spíše zábavnou formou ukazuje rozmanitost tohoto města v historickém kontextu. Áďa putuje dalekou historií a seznamuje své malé čtenáře skrze svá dobrodružství, které při své cestě zažívá. Zjišťuje, co všechno můžeme vlastně jednoduše minout na nejznámějších místech Prahy, jaké zvyky se z minulosti nedochovaly, nechybí ani židovská tématika. Co znamenají sochy, které jsou rozsety po Praze, jak měli kdysi řemeslníci označeny své obchody nebo jak to dřív chodilo na „farmářských“ trzích. Kniha je vedena zábavnou formou, text i krásné ilustrace pochází z pera Sylvy Francové a jsem si jistá, že kniha bude oblíbenou součástí vaší knihovny a s dětmi se k ní budete často a rádi vracet.
Sylva Francová, vydal Albatros Media, a. s. 





Králíkův průvodce po Praze
Nejkomplexnější souhrnná kniha o českém hlavním městě pro děti. Začít s jejím čtením můžete určitě i dříve, ale vhodná je spíše pro starší děti. Knihou a Prahou zároveň vás provedou dva králíci, Míša a Kuba. Králíci děti seznámí s architektonickými památky od Národního divadla, přes historické hradiště Vyšehrad, Pražský hrad, Staronovou synagogu, Strahovský klášter nebo oblíbenou Lennonovu zeď. V Praze je toho totiž tolik co objevovat! K tomu nechybí základní vysvětlení architektonických slohů, seznámení s lidovými tradicemi nebo osobnostmi jako byl Franz Kafka. Knížka je oblíbená nejen u dětí, ale i u nás dospělých, zábavnou formou vám může doplnit spoustu zajímavých informací.
Sara Mihálik a Sarah Suchá, vydalo Rabbits Guides, Lizard Ranch, s.r.o.



0 komentářů:

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️