Láska jménem Letka

20:37 Kristý 5 Comments

Kdo už nějakou dobu čte můj blog nebo sleduje můj Instagram, tak jistojistě ví, že mou pražskou kávovou láskou je právě EMA espresso bar. Mají tam prostě a jednoduše nejlepší kafe, to se ví. Někteří moji přátelé nemusí ten neútulný design, málo soukromí a tak... I přesto to tam mám hrozně ráda. Ale o Emě to dneska nebude.

V Praze roste nových kaváren jak hub po dešti. Některé lepší, některé horší, některé ani nestojí za zmínku a některé jsou úžasné. Jednou z nich je Café Letka. A to mě první návštěva nijak zvlášť neoslovila. Šálek latté absolutně bez jakéhokoliv pokusu o latte-art, v podstatě průměrné. Na zdech visely balónky, které zůstaly z již skončené narozeninové oslavy. Nabídka zákusků slabší. Ale druhá návštěva to radikálně změnila. A ta další nezklamala. Ani ta další... ani další. A je to jako s chlapem, který se vám líbí. Čím více ho poznáváte, tím více se zamilováváte. A to je přesně případ téhle kavárny.
Další návštěvy už totiž byly skvělé (a jak se těším, až si sem půjdu vychutnat kávu sama, jen s knížkou, to bude nádhera! Ale klidně i pracovně s notebookem.). Na mlýnku výběrová káva z pražírny Five Elephant, domácí koláče, krásné servírovací talířky, milá obsluha, skvělá polévka, čerstvá květinka na každém stole... No a ten prostor. K tomu snad ani není co dodat. Sice je to taky jen jedna místnost, kromě tří menších je tu jeden velký dlouhý stůl, ale... Štukované zdi, obří zrcadlo, oprýskané stoly, zase ty školní židle,  no a ta okna! Ach ta okna! A když zrovna svítí slunce, to světlo je doslova magický... Takže ano. V rámci kávových lásek prostě nemohu už být pouze monogamní... :)) Moje srdce patří sice Emě, ale velkou část si ukrojila i Letka. Dík za to! :) Díky za takové podniky. :) Tak a teď fotky, protože fotogeničtější kavárnu neznám. Nekecám!












No řekněte sami, není to nádhera sama? :)




 
Café Letka
Letohradská 44, Praha 7
PO-PÁ 8:00 - 24:00
SO 10:00 - 24:00

NE 10:00 - 22:00 


5 komentářů:

  1. Jak říkáš - takhle fotogenických kaváren se moc nenajde. Je pravda, že mám o fous radši místa, kde je více soukromí (třeba Ema je na mě i přes skvělou kávu ještě trochu hipsteřinka), ale tady to má vážně svoje kouzlo. Ty nedokonalé stěny krásně doplňuji pastelové barvy dokonalých odstínů a já si takhle tak trochu představuji i své budoucí bydlení :-) Když jsme tam seděli s přítelem u parapetu, tak jsem mu říkala, ať si představí, že by na tom stole nebyla čerstvá květina... Prostě by tomu něco chybělo. A to se v Letce neděje :-) Káva mi také chutnala, ale pro mě je zatím na nejvyšším žebříčku Tricafé. Nevšimla jsem si, že byses o této kavárně někdy zmiňovala a podle mě za povšimnutí určitě stojí.. :-)

    Kdyžtak si tady udělám malé nenucené promo :-D --> http://skills-of-art.blogspot.cz/2016/02/181-kam-na-kavu-tricafe.html

    Zatím se měj hezky :-) Zase někdy ráda "zavítám na kávu"!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji moc za komentář! :) Já právě přicházím na chuť těmto prostoru "otevřeným" kavárnám... :)Jinak děkuji za tip, Tricafé mi doporučovalo už víc lidí, mám v plánu se tam velmi brzy zastavit! :)

      Vymazat
  2. Miluji tento styl. Člověk má pocit, že u stolu seděl, už jako malý, drobil drobky na stůl a nikdo ho nepleskoval. Protože tyto drobečky na tento stůl prostě patří. Ležérní stolování...přirozenost ... půvab...poctivost. No krása. Děkuji za typ. Zvu na oplátku Tebe ke mě na blog. Pá Věrka

    OdpovědětVymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️