Do you need love or coffee? Aneb únor kavárenský

21:28 Kristý 6 Comments

Zamračená obloha, občas vykoukne slunce, které hned navodí pocit, že jaro je na spadnutí a vzápětí napadne (dvacet centi)metr(ů) sněhu a letos je přestupnej rok, takže člověk má pocit, že je ten únor prostě nekonečnej. To chtělo spoustu dávek kofeinu. Vyklidnit to a připravit se na to pozitivní období jménem jaro. Začátkem roku jsem najela na kavárenskou tour a ani v únoru jsem nezahálela.:)

Navštívila jsem nově otevřenou Kofárnu na Újezdě a musim říct, že mě tohle místo strašně mile potěšilo. Kavárna menší, ale útulná; milí baristé, skvělá káva. Spokojenost zaručena! Delší dobu jsem pokukovala po Bitcoin Coffee. A když jsem tuhle kavárnu viděla v několika záběrech seriálu Mamon (HBO), tak mě to nakoplo, tam se prostě musim podívat. Ukecala jsem muže, protože jsem se (pochopitelně) obávala bitcoinů. Tady se totiž normálníma penězma neplatí. Ale nebojte se ničeho, obsluha poradí co a jak. A neni to nic složitýho. Na mlýnku tu jede káva z pražíry Bonanza, takže vedle prostě nešlápnete. No a ty bitcoiny? Beru to jako zážitek, přidanou hodnotu v této kavárně. A má to něco do sebe. No stress. 
Kniha kaváren mě v únoru zavedla na kafe do Kafe Karlín. Nevím, jestli jsem nenarazila na nějaký slabší článek obsluhy, ale latté bylo docela o ničem. Příliš mnoho mléka, které uplně zabilo jakoukoliv snahu si vychutnat kávu. Takže bohužel trochu zklamání.

Také se mi poštěstilo zavítat do útulného obchůdku Herbivore na Rašínově nábřeží, kde si taktéž můžete dát kafe (Doubleshot), něco veganského na zub a k tomu čerstvé smoothie. Z celého místa na vás dýchá neskutečně pohodová atmosféra. Škoda, že už mám tuhle lokalitu mírně z ruky, ale určitě to nebyla moje poslední návštěva. A když už jsem se pohybovala v téhle oblasti, musela jsem samozřejmě pro cappuccino do I Need Coffee. :)
Když jsem slyšela, že se má otevírat nová pobočka Home Kitchen na Andělu, domluvila jsem se přáteli, že tam prostě musíme zajít. Kafe jsem si sice nedávala, ale jídlo bylo skvělé! :) 

A ani v únoru tu samozřejmě nemohly chybět klasiky jako EMA (ačkoliv tentokrát fotky nemám), Letka, kterou si čím dál více zamilovávám (plánuji samostatný článek, protože fotogeničtější kavárnu prostě neznám!), Yes Café taktéž na Letné, nebo Kafemat, který se zase stává mým oblíbeným espresso bárkem v Dejvicích... 

Ye´s Café / Studio
Ye´s Café / Studio
I Need Coffee
Do you need LOVE or COFFEE? :)
Herbivore
Oběd v Herbivore
Ještě jste tam nebyli? Nejvyšší čas to napravit! :)
Kofárna
Cappuccino v Kafematu
Kafemat
Home Kitchen
Večeře v Home Kitchen
Pohádková Letka
Bitcoin Coffee
Latté v Bitcoin Coffee
Ye´s Café / Studio
Výborné latté v Ye´s Café / Studio
Máte v Praze nějakou oblíbenou kavárnu? Budu ráda za další tipy! :)




6 komentářů:

  1. Moc příjemný článek s pěknými fotkami :)

    Díky za tipy, některé znám a mám ráda (I need coffee, Ema), ale do Kofárny určitě zajdu, mám ji blízko školy.

    Osobně mám ráda Bistro 8 na Letné a kavárnu Kafíčko v Míšenské ulici. I když to asi nejsou výhradně kavárny, protože se tam člověk i dobře nají a vše zakončí sklenicí dobrého vína.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář! :) Kofárnu určitě vyzkoušej. Věřím, že nebudeš zklamaná. :) Bistro 8 mám také ve svém seznamu "Musím zajít" :)) a Kafíčko neznám, hned se na to mrknu. :) No co si budem povídat, třeba večer už není chutě na kávu, ale mnohem radši na tu sklenku dobrého vína... :) :-P

      Vymazat
  2. V Kafe Karlín jsi asi opravdu musela mít smůlu, protože tam jsem tedy ještě špatnou kávu neměla :) ... Já zase byla zklamaná z Bitcoin coffee, kde nám nikdo nic moc nevysvětlil, dalo se dobít jen 200 a tak jsme o 100 prakticky přišli, protože se nám tam už podruhé chodit nechtělo :D Ale káva byla výborná, to zas jo ... A konečně musím do Letky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nemám to úplně uzavřené, ještě jim šanci dám. tak snad to příště bude lepší. Už tak celkově se na mě slečna dívala skoro "nelibě", když jsem řekla, že bych chtěla latté na knihu kaváren... Tak uvidíme příště. :)) Vážně? Ty jo, my měli zase hrozný štěstí na moc milou slečnu. A minimum na výměnu bylo 100, tak nevím, co vám to tam nakukali! No Letku musím jenom doporučit! Mám přichystaný samostatný článek s fotkami z Letky. Je to tam kouzelné. :) Děkuji za komentář. :)

      Vymazat
  3. Určitě musím nějakou z kaváren navštívit, protože už jenom podle fotek to tam vypadá moc pěkně. :)

    OdpovědětVymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️