Tip na ubytování: Roubenka Aneta

7:17 Kristý 8 Comments

Když jsem plánovala prodloužený víkend s dětmi tady v Čechách, v hlavě jsem měla jasnou představu o ubytování. Chata, chaloupka jenom pro nás, ideálně u lesa, snad někde u hor nebo kdekoliv, kde je prostě krásně. To byla poměrně velká výzva a neslo to s sebou několik hodin prosurfovaných nikoliv po vlnách Atlantiku, ale po nekonečných vlnách internetu. Samozřejmě jsem musela trochu snížit své nároky, ať už vzhledem k ceně, nebo lokaci. Dalším problémem byla délka pobytu, často majitelé chat pronajímali objekty pouze na týden. Ani s airbnb jsem moc nepochodila (a tam jsem si myslela, že to bude téměř jistota). Až jsem konečně kápla na dřevěnou roubenku nedaleko romantických Adršpašsko-teplických skal.



Roubenka Aneta se nachází v obci Petrovičky (těsně sousedící s Velkými Petrovicemi, 3km od Police nad Metují) a co na tom bylo naprosto skvělé, že byla celá naše a že tam byl boží klid. Za chaloupkou louka, před chaloupkou taky, výhledy na všechny strany, západy a východy slunce jako malované. V přízemí se nacházela kuchyňka, obývák s krbem a koupelna. V prvním patře byly dvě ložnice, celková kapacita 6 osob, k tomu byla také k dispozici dětská postýlka.
Samozřejmě můžete i posedět venku, večer při sklence vína, nebo ráno posnídat za cvrkotu všudypřítomných vrabčáků. Vzhledem k tomu, že už od začátku září je chladno jak v říjnu nebo listopadu, my jsme si o tom bohužel mohli nechat jenom zdát. Co se týče vyžití pro děti, u chaty je také pískoviště, klouzačka a houpačka. 

Blízkost Adršpaško teplických skal samozřejmě láká, my jsme tu nejvyhledávanější část pro tentokrát vynechali. Volili jsme méně frekventované trasy a to samozřejmě i s ohledem na malé dětské nožky, které neujdou tolik, co my. Hledali jsme "kešky", prošli 10km okruh Teplickým skalním městem, a velkou zábavou pro děti bylo skalní bludiště na stolové hoře Ostaš, to mohu jenom doporučit. A pokud máte doma malého stavitele, určitě taky nevynechejte muzeum stavebnice Merkur v Polici nad Metují.

Jeden z východů slunce
A ty šálky na kafe!
V lese. Sladký a děsně dobrý.
Škoda, že bylo chladno, hned bych si tu dala snídani při ranním slunci...
Vyhlídka na Velký Dřevíč
Západ slunce stál taky za to...
Opeření kontroloři...
Černé jezero u Jiráskových skal
Ve skalním bludišti, Ostaš
 
Soustava skalních útvarů pojmenovaná "Medvědi" a "Raněný sokol". Nevidíte to v tom? Sokola jsem našla, po medvědech stále pátrám...:))
Krása střídá nádheru...
Ranní pohoda
V Polici nad Metují je muzeum stavebnice Merkur
 
Skalní bludiště na stolové hoře Ostaš je zábava nejen pro děti.
 


Z vlastní zkušenosti vím, že k digitálním fotkám se vracím jen zřídka, snažím se průběžně některé fotky vyvolávat nebo si dělat fotoknihy. A když se mi naskytla příležitost vytvořit si fotoknihu u Saal Digital, volba na fotky z roubenky byla jasná. Co se týče uživatelského prostředí při vytváření knihy, musela jsem si chvilku zvyknout, což je normální, když poprvé pracujete s nějakým programem. Vybrala jsem formát A5, pevné desky a lesklý povrch vnitřních stránek. Na knihu jsem se těšila jako malá. A musím říct, že jsem nadšená. Fotky jsou vážně pěkný, ostrý, barevnost a sytost je vyvážená, obrázky nejsou ani tmavé ani světlé. Dost mě potěšilo, že i vnitřní strany jsou z pevnějšího materiálu, takže i pro netrpělivé dětské ručky mají výdrž. Co mě ale překvapilo, že vnitřní vazba není nijak oddělena od tvrdých desek, jak to mám u jakékoliv jiné fotoknihy a i tady bych to uvítala. Každopádně k téhle knize se budu vracet často a velmi ráda.

 
 

 

8 komentářů:

  1. V létě jsme byli se spřátelenou rodinkou v Adršpachu na týden ve staré roubence, bylo to tam úžasné. Máš nádherný fotky a ta foto kniha, to je jak od profíka ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotky. My jsme byly v podobné v Krkonoších. Je to nádhera takové domečky :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  3. Kristý, nevím jak to děláš, ale v tvém podání vypadá mateřská jako jedna velká pohoda. Alespoň ze těch fotek to tak na mě působí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý víkend v roubence Aneta. Kromě nádhernýho okolí nás moc příjemně překvapila pěkná čistá moderní roubenka s příjemnými pokoji, podlahovým topením - k tomu stylová kamna, nádhera. Nejlepší byla komunikace s majiteli, velmi vstřícní a příjemní. Doporučuju! Kuba

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá jako hodně velká krása. My jsme si taky navykli i na cestování po Čechách využívat AirBnb. Dají se tam najít fakt pěkné chalupy se skvělým interiérem. Když cestujeme do zahraničí, tak AirBnb využíváme bez výjimky. :) A musím zaťukat, že zatím jsme se fakt nespálili. Dokonce trochu uvažujeme i nad tím, že bychom z našeho druhého bytu taky udělali AirBnb pronájem. ;-)

    OdpovědětVymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️