tag:blogger.com,1999:blog-5146154865466773120.post2673241542278160840..comments2023-08-17T06:17:46.250+02:00Comments on Kerstyn: Cukr není kámošKristýhttp://www.blogger.com/profile/10034089555281104538noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-5146154865466773120.post-51647369557464471562016-02-28T20:06:46.979+01:002016-02-28T20:06:46.979+01:00Moc děkuji za komentář! :) S tím také ale souhlasí...Moc děkuji za komentář! :) S tím také ale souhlasím, taky jsem to v článku psala. Naprosto chápu, že někdo nechce jíst maso a další živočišné produkty z tohohle důvodu. Přesně tak. Nejlepší je si najít "svého" farmáře, ke kterému máme důvěru, ideálně známe jeho chov a od něj tyhle produkty nakupovat. Ale to už chce trochu času a energie, což za to ale sakra stojí! :)Kristýhttps://www.blogger.com/profile/10034089555281104538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5146154865466773120.post-7231287086095515592016-02-28T20:03:08.359+01:002016-02-28T20:03:08.359+01:00Ahooj! :) Moc ti děkuji za komentář! Jsem ráda, že...Ahooj! :) Moc ti děkuji za komentář! Jsem ráda, že se ti článek líbil. Trochu jsem se "bála", že mě tu ukamenují striktní vyznavači výživových směrů a zatím se tu setkávám s takovými fajn komentáři, tak to mám radost! :) Přesně tak! Kvalitní, čerstvé, ideálně sezónní potraviny (i když občas taky koupim borůvky/maliny dřív, než u nás dozrávají a jednou jsem takhle koupila i chřest... ach jo. :)) ). Souhlasim!! Slazení "navíc" mi přijde taky neskutečně zbytečné. Bohudík jsem se tyhle neřesti během života odnaučila a čaj už dávno nepiju s cukrem a kávu si bez cukru konečně vychutnávám zhruba rok a půl a je to uplně jiný level! Taky mi občas přijde, že kdejaký zákusek by snesl o půlku méně dávky cukru.. Já se se stévií zatím učím (někdy jí dám moc, někdy málo), ale je to skvělá alternativa cukru! Jé, tak super, doufám, že se tvé mamce bude líbit! :) Ještě jednou moc děkuji za koment, měj se krásně! :) K.Kristýhttps://www.blogger.com/profile/10034089555281104538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5146154865466773120.post-9363663813647832482016-02-28T19:58:32.756+01:002016-02-28T19:58:32.756+01:00Děkuji za komentář! Ano, poslouchat své vlastní tě...Děkuji za komentář! Ano, poslouchat své vlastní tělo a následovat rozum (pokud tam někde je... :)) ). Kristýhttps://www.blogger.com/profile/10034089555281104538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5146154865466773120.post-90639343401921235012016-02-28T19:57:05.430+01:002016-02-28T19:57:05.430+01:00Moc děkuji za komentář! To je přesně ono. Člověk s...Moc děkuji za komentář! To je přesně ono. Člověk si musí vyzkoušet co jemu vyhovuje, jak dobře se po tom cítí apod. No právě, ti odborníci, že! Jeden říká tohle, druhý zas tohle. Co se týče výživových poradců, to je další kapitola sama pro sebe. Nicméně jednu mám oblíbenou, Margit Slimáková (www.margit.cz). Má podobný postoj jako já a je mi tím nesmírně sympatická. A s pojídáním průmyslově zpracovanými potravinami jenom souhlasím! Ještě jednou díky! :) Kristýhttps://www.blogger.com/profile/10034089555281104538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5146154865466773120.post-81457208398814164072016-02-28T11:35:59.241+01:002016-02-28T11:35:59.241+01:00Já si třeba taky nemyslim, že člověk by měl vynech...Já si třeba taky nemyslim, že člověk by měl vynechávat maso, mléčný výrobky, bílý pečivo atd.. jen proto, že je to buď v módě a nebo se o tom říká, jak je to nezdravý. Pokud mu to nezpůsobuje zdravotní problémy, tak naše těla jsou k tomu dostatečně přizpůsobený.<br />Ale na druhou stranu, né všichni vegetariáni, vegani atd tyhle jídla vynechávaj jen kvůli nějakýmu trendu. Ono, když se člověk podívá, co za utrpení prožívá taková kráva jenom aby si člověk mohl koupit krabicový mlíko za desetikačku. viz třeba: https://www.youtube.com/watch?v=-O33toHyZaM. - Ale pro tyhle lidi je tu zase možnost nakupovat u místních výrobců, kde se takový jatka většinou nekonaj.<br />Takže můj názor je, že je blbost vynechávat některý druhy potravin. Pokud se člověk nebude denně ládovat čokoládou a snídat bigmac. <br /><a href="http://www.bemichelles.blogspot.cz/" rel="nofollow">Michelle B</a> Michelle Bhttps://www.blogger.com/profile/15833742620544935320noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5146154865466773120.post-72377946835661320072016-02-28T08:30:55.840+01:002016-02-28T08:30:55.840+01:00Moc ráda "Tě" čtu a potěšila jsi mě tout...Moc ráda "Tě" čtu a potěšila jsi mě touto myšlenkou. Jsem ráda, že máme podobný názor - všeho s mírou. Také mě baví ochutnávat nová jídla a zkoušet nové recepty podle toho, co je zrovna teď in, ale přesto si myslím, že když člověk nemá žádný zdravotní problém, tak proč by měl strikně něco dodržovat. Jasně, že do sebe nebudu ládovat kde co všechno, ale pro mě jsou priorita čerstvé a pokud možno kvalitní potraviny. Co se cukru týká, tak je to vážně závislost. Mě je proti srsti hlavně takové to "zbytečné slazení" - proč dávat cukr navíc do čaje, kávy, proč pít pití, které energetickou hodnotou vydá za oběd? .. U nás je to přes rok, co ho mamka nesmí, a protože ještě bydlím s rodiči, tak se to dotklo i mě a spotřebu cukru omezila celá rodina. Stévii používáme i do omáček, kde je potřeba trocha cukru a místo mouky zahušťujeme kaší od Countrylife :-).. Zaujala mě knížka Sladký život bez cukru, takže se po ní podívám.. Mamka bude mít svátek a tohle by ji mohlo potěšit :-) Děkuji za tip :) <br /><br />Měj se hezky!! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04902953423723091932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5146154865466773120.post-10616711003698284742016-02-27T21:20:10.831+01:002016-02-27T21:20:10.831+01:00Zrovna nedávno jsem psala na svůj blog článek o to...Zrovna nedávno jsem psala na svůj blog článek o tom, že bychom se neměli tolik zaměřovat na všechny ty "nejzdravější životní styly na světě" a poslouchat jenom svoje vlastní tělo. Každému sedí něco jiného, a co někomu prospívá, může jinému škodit. Některým lidem prostě nepřísluší být vegetariáni, protože nejíst maso neprospívá jejich zdraví. Já mám zase třeba alergii na mléčné výrobky, které jiní můžou brát jako zdraví prospěšné ... Tělo si řekne, co potřebuje. Není nutný se držet nějakých diet a stravovacích plánů, co někdy někdo vymyslel na internetu .. :)<br /><a href="http://meadelaida.blogspot.com" rel="nofollow">Me Adelaida</a>Adélahttps://www.blogger.com/profile/09943152673285821025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5146154865466773120.post-10510493750890049242016-02-27T15:11:39.094+01:002016-02-27T15:11:39.094+01:00Jestli se můžu přidat. Taky zastávám názor, že by ...Jestli se můžu přidat. Taky zastávám názor, že by měl člověk jíst všechno, ale s mírou. Je rozdíl, když je člověk nemocný a nebo na sobě opravdu pozná rozdíly jak pozitivní, tak negativní. Mám vystudovanou technologii potravin a můžu říct, že i když jsme měli na přednáškách hodně odporníků přes výživu hodněkrát si protiřečili a měli ten svůj svět. V dnešní době boomu výživových poradců je jenom málo kvalitních, opravdu znalých odborníků, kteří nemají předsudky a koukají se na věc tak jak je. A ještě něco sami profesoři (jelikož nejsou výživoví znalci, ale lidi co se vyznají v chem. složení a ví jak se co dělá) nám často říkali, že se rok co rok mění názor na určitou potravinu. Sami tzv. odborníci neví rozsah dopadu jakékoliv stravy na naše tělo. A hlavně každý je jiný, takže si musí sám najít cestu, která mu vyhovuje. Jediné na čem se můžeme všichni shodnout je to, že čím míň průmyslově zpracovaných potravin budeme jíst, tím líp pro nás.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10580626097698043543noreply@blogger.com