Medové překvapení v Levém Hradci

15:01 Kristý 3 Comments

Překročíte-li hranici Prahy nebo jiných větších či menších měst, výběrovou kávu aby člověk pohledal. Bohužel. A když na ní zrovna narazíte, je to jako kdybyste zrovna objevili Svatý grál, můžete oslavovat a vychutnávat si skvělou kávu. Ovšem dostat výběrovou kávu je ale výhra tak napůl, pokud vám ji neumí připravit, tak to ani ta výběrovka prostě nezachrání.



Pak jsou tu takové podniky, které mají jinou přidanou hodnotu. Místo a atmosféru. A tím je právě Medová kavárna. Tahle zprvu nenápadná, ale strašně pěkná kavárna se nachazí nedaleko od Prahy, v obci Levý Hradec. Výlet si sem můžete udělat vlakem (nebo autobusem 340 z Dejvické), od zastávky je kavárna pak skoro co by kamenem dohodil. Už samotný vstup z hlavní cesty je přírodní oáza klidu. A co teprve, když projdete útulným interiérem a otevře se vám pohled do zahrady!

Jak už sám název napovídá, hlavní činností této kavárny je samovýroba medu, takže v nabídce nechybí jak čerstvý med, tak i medovník, medová káva či medová limonáda a bzučící včelky kolem vás. Bohužel výběrovou kávu zde nedostanete, na mlýnku během naší návštěvy měli směs brazilských zrn značky Simply best. Zkouším si objednat flat white. Za nenedlouho mi na tyrkysovém stolku přistane má káva, která neurazí, ale ani nenadchne. Vizuálně je spíše podobná double cappuccinu, než hladkému, "krémovovému" flat white. Oceňujeme domácí zákusky, pár hraček pro děti, které je dokonale zabaví, ale hlavně ten výhled, to okolí! Je tu tak dobře, že se vám odsud nebude chtít jít pryč, to vám můžu slíbit. Škoda jen, že ta káva není dokonalé pohlazení chuťových buněk, nebo že v limonádě není alespoň pár lístků máty. I přesto tohle místo za návštěvu stoprocentě stojí, všude kolem vás tu pulsují pozitivní vibrace a vy se pak jen blaženě usmíváte. Je vidět, že se snaží, abyste se tu při své návštěvě cítili dobře, a že je vše vytvářeno nefalšovanou pílí a láskou. A kupte si tu med! :) Jo a nedaleko odsud je vyhlášený pivovar v Úněticích. Další dobrý důvod, proč si udělat výlet za Prahu tímto směrem. :)



























Medová kavárna 
Levohradecká 1119 
252 62 Roztoky - Levý Hradec
čt-ne 14:00 - 20:00





3 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Vizuálním provedením té kavárny jsem byla naprosto nadšená... To se jim moc povedlo. :) Skoro jako v Provance. :))

      Vymazat
  2. Pekny den,
    moc hezke! Jak fotky z Medove kavarny, tak cela prezentace Vaseho blogu. Dosla jsem na Vas nahodou, procitam Venkov&Styl casopis (starsi cislo) a je tam prave o Medove kavarne v Levem Hradci....tak jsem byla zvedava a vyjela jste mi hledacem Vy.
    p.s. Jsem na tom stejne, miluju foceni, rada objevuju a taky, bohuzel, rada utracim = nazvala bych to, ze se rada obklopuju peknyma vecma.... !
    Pavla :-)

    OdpovědětVymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️