Filmové tipy/netipy

10:43 Kristý 15 Comments

Zima se úplně nabízí zalézt pod deku s teplým čajem/kávou/kakaem a zkouknout spoustu filmů. Dneska mám pro vás pár filmových tipů, ale mám tu i takové snímky, které mé doporučení uplně nezískaly...

Hned začnu filmem, který vážně nemůžu doporučit. Totální zhmotnělá nuda trvající celých  102 minut. Což by se na film nemuselo zdát moc, ovšem tady to byl prostě očistec! Podle hereckého obsazení a režie v podání Miroslava Krobota jsem očekávala kvalitní film, možná realistický, určitě ale s prvky netrapného humoru. Stále jsem očekávala, kdy se ve filmu stane něco převratného, co děj obrátí vzhůru nohama, ale nekonalo se... Nuda, nuda, nuda - od začátku až do samého konce.

Foto: © Evolution Films via csdf.cz

Při předávání Cen filmové kritiky získal tento snímek nejvíce ocenění. Přiznám se, že do té doby jsem o něm vůbec neslyšela, ale to pozitivní hodnocení mě nalákalo. Ve filmu hrají samí neherci, děj se odehrává v prostředí sociálně slabší menšiny - Romů. Film vyloženě naturalisticky zobrazuje hlavní hrdiny v jejich životních podmínkách, úpadku, útopy v půjčkách, ale i odhodlanost, naději a touhu život zbytečně nepromařit. Pokud máte chuť na netradiční film, který vás vezme pod pokličku života Romů, určitě ho zkuste. V televizi budete mít možnost 14.2.2015, kdy jej uvede ČT2.

Foto © Aerofilms via csfd.cz

Pamatujete si ještě ten nedávný humbuk okolo americké komedie, ve které dojde k atentátu na vůdce Severní Koree Kim Čong-una? Tak toto je ono.  Nesnáším trapné komedie a v poslední době tak nějak obecně nemůžu najít komedii, která by nenudila, byla "inteligetně" vtipná a měla nějakou normální dějovou linku. Tomuhle filmu jsem dala šanci, ale ničím mě nepřesvědčil. Ano, zasmála jsem se. Dvakrát. Nejvíc mě snad vadila (trapná a přehrávaná) postava v podání Jamese Franca...

Foto © Columbia Pictures / Ed Araquel via csfd.cz

Na tenhle film jsem četla spoustu pozitivních komentářů a recenzí, takže volba na jeden filmový večer tak byla jasná. Už jen jméno režiséra (David Fincher - natočil např. Sedm; Muži, kteří nenávidí ženy; Klub rváčů atd. ...) slibuje kvalitní podívanou. A film mě hodně bavil. Vytvořené napětí protkané celým filmem, v jehož průběhu se promítne vlastně rozluštění "záhady" diváka stále nenechá klidného a čeká, co se bude dít dál. Docela by  mě zajímala i kniha, ale v tomto případě je rozhodně lepší si jí přečíst jako první, pak se až podívat na film. Konec mi přišel možná trošku uspěchaný, lehce přitažený za vlasy, zejména co se policejního vyšetřování týče. Každopádně tenhle film nezklame!

Foto © 20th Century Fox Film Corporation / Merrick Morton via csfd.cz

Je to už nějaký pátek, co jsem viděla tento snímek, ale nějakou náhodou (možná v rámci toho, co se v poslední době děje ve světě) jsem si na něj vzpomněla a rozhodla jsem se, že ho přidám do těchto filmových tipů. I tady hraje v hlavní roli Ben Affleck (a sám si to i režíroval). Tento thriller vás téměř po celou dobu drží v napětí a na konci skoro ani nedýcháte... Nechci nic prozrazovat, protože Argo doporučuji všemi deseti! Co se mi na filmech vždycky líbí a snímek tak, podle mě, dostává lepší rozměry, když je založenený na skutečných událostech. A to právě Argo je. Příběh možná dokonale neodpovídá realitě, nicméně podaný a natočený je prostě fantasticky. Ani tato filmová volba vás rozhodně nezklame! :)

Foto © Warner Bros. Pictures via csfd.cz

A co vy? Jaký kvalitní (nebo hrozný) film jste v poslední době viděli, který rádi doporučíte? :)

15 komentářů:

  1. Na Zmizelou a The Interview se chystam podivat a ted me docela zaujal i ten Argo :-) No ja se vcera konecne poprve podivala na Sedm a parada :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sedm je skvělý film. Viděla jsem ho tedy už docela dávno a znova už ho vidět nechci. :D Bylo to natočené tak dobře a realisticky, že jsem z toho měla tenkrát divoké spaní. :))

      Vymazat
  2. Viděla jsem pouze film Zmizelá. Naprosto mě dostal. Všechny filmy jsou pro mě předvídatelné, ale tento nebyl. A na Argo se musím podívat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! To se mi na tom také líbilo, že divák do samého konce netušil, jak to bude dál. Argo určitě doporučuji! :)

      Vymazat
  3. Ani jeden ze zmíněných jsem neviděla, takže děkuji za tipy. Nejvíce mě zaujala Zmizelá a Cesta ven. Já jsem zrovna dneska při uklízení "zkoukla" Bridget Jonesovou 2, ale o tom se asi rozepisovat nemusím :)))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že ti tyto tipy byly užitečné! :) Při uklízení "koukám" taky na podobné filmy nebo seriály. :))

      Vymazat
  4. Gone girl mi všichni doporučovali a vychvalovali, až jsem se na to podívala a byla hrozně zklamaná. Vůbec se mi to nelíbilo. Možná už jen proto, že mi to všichni doporučovali, jsem od toho čekala bůhvíco.. za mě ne. Ostatní jsem neviděla, ale nijak mě to asi taky neláká:/ Franca mám ráda, ale je fakt, jak píše, hodně přehrává a člověk na něho musí náladu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, taky už se mi párkrát stalo, že jsem se podívala na film, ze kterého byli všichni na větvi, ale mně se vůbec nelíbil. Jeden za všechny můžu jmenovat Lásku nebeskou...

      Vymazat
  5. Zmizelou a Argo jsem viděla a též doporučuji a to The interview zkouknu! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No není to uplně velká pecka, ale třeba se ti to bude líbit. ;)

      Vymazat
  6. asi si pozriem Gone Girl predsa len....:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Super, mam rada clanky s odporucaniami zaujimavych filmov a serialov.
    /kaviareň/

    OdpovědětVymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️