Pečená jablečená omeleta

12:52 Kristý 12 Comments

Alespoň jednou měsíčně jsem slíbila nějaký ten recept a vzhledem k tomu, že konec ledna se blíží (hurá, už aby byl ideálně konec března!), tak už chtělo sem nějaký recept přidat! Dneska to bude snídaňový recept, kterým jsem se inspirovala v Albert Magazínu, ale když jsem ho dělala přesně podle původního receptu, byl docela problém omeletu v troubě upéct... Na podruhé jsem si návod už trochu upravila dle svého. Omlouvám se za horší kvalitu fotek, trochu jsem ráno bojovala se světlem a domácí strávníci už byli hladoví a netrpěliví... :) 





Co je potřeba:
75g hladké (celozrnné) mouky
1 lžička vanilkového extraktu (pokud jste fajnšmekři, tak klidně vanilkový lusk, pokud chcete šetřit na sobě i finančně, tak postačí sáček vanilkového cukru)
1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
špetka soli
3 vejce
200ml mléka
30g rozpuštěného kokosového oleje (nemáte-li, použije máslo)
25g třtinového cukru
2 lžičky mleté skořice
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
1 jablko

Postup:
V jedné míse jsem smíchala mouku, prášek do pečiva a špetku soli (pokud použijete vanilkový cukr, též ho přidejte do směsi). V jiné míse jsem rozmíchala vajíčka, přilila mléko a lžičku vanilkového extraktu. Z rozpuštěného oleje (másla) jsem vytřela formu, ve které jsem následně omeletu pekla a zbytek oleje (másla) jsem vlila do tekuté směsi. Promíchala jsem a vlila do sypké směsi. Metličkou jsem obě části promíchala a spojila. Těsto nechte chvíli odpočinout. Do misky jsem si nasypala třtinový cukr, skořici a muškátový oříšek. Trochou této směsi vysypte vymazanou formu (o průměru 26cm). Do formy jsem nalila těsto a na vrch nandala jablka nakrájená na půlměsíce (přidala jsem i kiwi). Vršek jsem posypala zbytkem skořicové směsi. Pekla jsem na 200 stupňů 10-15minut (zkuste špejlí).


12 komentářů:

  1. Kiwi? To by mě asi nikdy nenapadlo, ale musí to chutnat báječně :* A celkově to vypadá báječně :)) musím někdy vyzkoušet tuhle mňamku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejprve jsem to dělala s jablky, podruhý jsem přidala i kiwi. Podle mě v létě i jahody nebo maliny, borůvky... Fantazii se meze nekladou. :)

      Vymazat
  2. Ááááá! Vypadá to božsky! Kdybych už dneska nepekla cookies, okamžitě si jdu koupit věci na tohle a jdu to hned upéct! Určitě to vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Óóó, cookies!!! :) No mňam! Děkuji moc Terezko, určitě vyzkoušej. :)

      Vymazat
  3. Vypadá to naprosto báječně, asi ho o víkendu zkusím také upéct. :)
    http://slawarehouse.blogspot.cz/
    YouTube kanál

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá překrásně :) spojení jablka a skořice je jedna z nejdokonalejších chutí vůbec :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Přesně tak, nemohu jinak, než s tebou souhlasit! :)

      Vymazat
  5. To vypadá moc dobře, musím si ten recept založit :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to moc skvěle, někdy to určitě zkusím! :)

    http://ordinary-silly-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️