Celozrnný quiche s pohankou
Jak jsem slíbila, dneska je na řadě recept, a to na slaný koláč quiche. Inspirovala jsem se receptem z mého oblíbeného Country lifu a jen lehce jsem si jej upravila.
TĚSTO
> 250g celozrnné mouky špaldové jemně mleté
> 40g másla
> 1 vejce
> 100ml studené vody
> půl lžičky mořské soli
NÁPLŇ
> 250ml ovesné smetany
> 100g pohanky
> 100g uzeného tempehu
> 50g cukety
> 2 vejce
> 150g tvrého sýra (eidam nebo čedar)
> 2 lžičky tymiánu
> 1 stroužek česneku
> sůl, pepř
Všechny suroviny na těsto zapracujeme do pevné, pružné hmoty a necháme v lednici zhruba půl hodiny odležet. Mezitím si uvaříme pohanku, smícháme ji s tempehem a na kostičky nakrájenou cuketou - dochutíme solí, pepřem. Těsto vyválíme a vytvarujeme do formy na koláč a na něj položíme pohankovou náplň. Posypeme nastrouhaným sýrem. V míse smícháme ovesnou smetanu (mám jí na pečení raději než klasickou mléčnou variantu), vajíčka, rozetřený česnek a tymián a touto směsí polijeme koláč. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů 30minut.
Mňam to vypadá hodně dobře :) Zuz
OdpovědětVymazat